Dağıstan yöresine ait yerel yemeklerden biridir hinkal.
Malzemeler:
1 yumurta
3 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar su ile biraz sertçe bir mantı hamuru hazırlanır.3 eşit bezeye bölünerek üzerine nemli bir bez örtülür dinlendirilir.
İç malzemeler.
500 gr kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 orta boy soğan (ince randelenmiş)
1 çay bardağı üzüm sirkesi
Bütün malzemeler iyice yoğurulur ve iç malzemesi 1 saat dinlendirilir. (iç malzemeyi hamuru hazırlamadan 1 saat önceden hazırlayın)
Hamuru merdane ile çok ince olmayacak şekilde mantı hamuru kıvamında açılır,bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesilir,içine kıymalı harçtan konur ve örgü şeklinde kapatılır.
Büyük bir tencerede su kaynatılır ve yapılan hinkallar içine tek tek yavaşça bırakılır.
kevgir yardımıyla alttan üste doğru yavaşça karıştırılır.Piştiğinde servis tabağına aktarılır.
Çorbası:
Tenceredeki sudan küçük kaselere konur içine sirke ve sarımsak rendesi konur
hinkallar bu çorbaya batırılarak yenir.
Ben çorbasını tavsiye ediyorum ne kadar çok yerseniz yiyin hinkaldan hazımsızlık olmuyor ve karnınız şişmiyor yani bolca yiyebilirsiniz çok lezzetli bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.:-)
Önce baş parmak hamuru içe büküyor sonra işaret parmağı hamuru diğer hamurun üzerine doğru birleştiriyor,bu şekilde yukarıya doğru devam edilir ve ucu sıkılarak kapatılır.
Eğer örmeyi yapamazsanız bu şekilde kapatabilirsiniz fakat sıkıca kapatmanız gerekir.
ay aylardır aradığım tarif �� tam olarak vermişsiniz Allah razı olsun
YanıtlaSilSüper bir tarif... Bir kere yemiştim, tadını hâlâ unutmam... Mutlaka yapicam
YanıtlaSilEllerinize sağlık...☺️
Çok teşekkürler sirkeli tarifi arıyordum buldum
YanıtlaSil